Kita semua tahu bahawa COVID-19 bukan sahaja telah menyebabkan kegegaran berjuta-juta nyawa tetapi telah menyebabkan ekonomi kita dalam keadaan kelam-kabut. Untuk membantu orang-orang dari kesan buruk wabak global ini dan menghilangkan kerisauan mereka, kerajaan Malaysia telah memberikan moratorium COVID-19 untuk semua individu dan pinjaman bank UKM COVID-19 untuk jangka masa yang panjang. Kelegaan ini bertujuan untuk menolong pelanggan menghadapi kesan ekonomi buruk dari keadaan Covid-19 yang memburukkan.

Terdapat banyak bank di Malaysia yang menawarkan pinjaman peribadi COVID-19 seperti Bank Rakyat, Bank Islam, BSN, CIMB Bank, Hong Leong Bank dan banyak lagi. 

Walau bagaimanapun, masing-masing bank ini mempunyai dasar dan kelebihan yang berbeza untuk anda. Sebahagian daripadanya adalah seperti berikut:

Bank CIMB:

Penjadualan semula pembayaran ansuran

Moratorium sehingga enam bulan

Pelanggan boleh mengemukakan permohonan bantuan kewangan yang tersedia.

Bank Hong Leong:

Moratorium sehingga enam bulan atau penjadualan semula pembayaran ansuran

Bank telah membentuk jalur keutamaan untuk memberikan perkhidmatan mendesak kepada pelanggan.

Pelanggan PKS juga dibenarkan untuk memohon kemudahan pelepasan eksklusif untuk SME Bank Negara.

Mengenai moratorium, Hong Leong Bank telah memutuskan bahawa mereka tidak akan mengenakan faedah kompaun atas pinjaman mereka selama masa mencuba ini.

Bank-bank telah menggunakan perisai yang serupa dengan pahlawan super dan menawarkan pertolongan besar-besaran kepada orang-orang, menjadikan mereka penggemar kemanusiaan.

Begitu juga, Fast Personal Loan Johor telah melangkah untuk membantu pelanggan dengan menawarkan pinjaman peribadi secara dalam talian. Pinjaman Peribadi Cepat Johor Memohon pinjaman peribadi dalam talian kami jika kewangan anda terjejas oleh COVID-19. Kami membuat pinjaman mudah dengan pelbagai pilihan melalui pinjaman bank COVID 19. Jangan ragu sekiranya anda mempunyai pertanyaan, hubungi kami Sekarang!

Hubungi Kami Sekarang@ +6016-725 9333

Slide Jangkau Kami Konsultasi Percuma Hubungi Kami Sekarang